zaterdag 16 juli 2011

Waardering

WAARDERING


gechreven door: Floor Smelt artiesten naam: Neenah-Music



Wanneer heb je voor het laatst een goede vriend(in) of je partner een compliment gegeven? Heb je ooit eens nagedacht over de belangrijke mensen in je leven, waarom ze in jouw directe omgeving zijn, waarom je ze dichtbij je wil hebben en heb je hen dat wel eens laten weten?

Hoe verschillend we allemaal ook zijn, mensen zijn wat bepaalde dingen betreft vrijwel hetzelfde. We hebben allemaal een soort bevestiging nodig, een 'co-sign' van degenen waar we van houden, zodat we niet als een leeg stuk verdriet hoeven te leven en normaal kunnen functioneren. Hoe kun je immers van jezelf of van anderen houden, als er geen liefde om je heen is die jou dat leert?

De voornaamste reden dat een kind nerveus is op zijn/haar eerste schooldag, is de angst dat de andere kinderen hem/haar niet aardig zullen vinden. De reden dat het altijd wel een beetje spannend blijft als je een nieuw kapsel hebt, of nieuwe schoenen, kleding, wanneer je een nieuw nummer hebt geschreven, een schilderij hebt gemaakt, een nieuwe profielfoto hebt, uitgebreid hebt gekookt of je huis helemaal opnieuw hebt ingericht, etc. "En..? Wat vind je ervan?!"

Waarom vraag je hen om advies, of dat nou om een persoonlijk probleem gaat of welke film je in de bioscoop moet zien? Je hecht waarde aan hun mening. En waarom hecht je waarde aan hun mening? Waarom staan ze dichtbij je? Wat maakt hen speciaal en zorgt ervoor dat jij ze graag om je heen hebt? Zou jij hun antwoord op die vragen over jou niet ook willen weten..?

Het lijkt misschien heel gewoon, maar dat je die mensen om jou heen hebt, is niet zomaar een gegeven. Zoals op de handen van Mr Probz staat:"Tomorrow is never promised". Waardering en erkenning is belangrijk, het voedt de relatie tussen twee personen met positiviteit, motivatie en liefde. Zeg diegene dat je trots bent op hem/haar, dat je blij bent ze in je leven te hebben, dat hun aanwezigheid belangrijk is voor jou en het jouw leven verrijkt. Vertel hen dat ze speciaal voor je zijn. Is dat te moeilijk, uit het dan met acties in plaats van woorden of ga het in elk geval bij jezelf na, zodat je het niet vergeet en ze niet voor lief neemt. You don't know what you've got 'til it's gone.

Waardering laten blijken aan iemand zou niet een opgave moeten zijn, maar een gewoonte. Maar goed, dat is mijn mening…


LIEFDE!

twitter: 
http://twitter.com/#!/NeenahMusic


website: 
http://www.neenah-music.com/

hyves:
www.neenah-music.hyves.nl

We willen Neenah van harte bedanken voor haar prachtige stuk!!! Ik ben het volkomen eens met haar verhaal en iedereen zoekt die kleine beetje erkenning van zijn of haar omgeving. Emoties tonen naar je geliefden en omgeving moet gewoon. Zonder liefde is er geen leven. We hopen ook van harte dat ze snel weer wat moois stuurt voor ons om te delen met iedereen. Je kan dit soort dingen echt waarderen vooral, als het van een mooi persoon komt.

1 opmerking:

  1. Ik vind dit een heel mooi en gevoelig stuk Neenah.
    Iedereen wil die erkenning dat er mensen zijn die van hem of haar houden of geven of blij zijn dat je er bent.Allen soms is het zo moeilijk om alleen maar te geven en het nooit terug te ontvangen of eens te horen dat je wat waard bent.Ik wou dat er maar eens iemand van mij kon houden gewoon om hoe ik ben en wat ik ook allemaal heb gedaan is verleden,maar daarom heb ik ook nog wel gevoel.Alleen vergeten mensen het verleden niet zo snel en blijven ze een beetje hangen en vergeten daarom vaak te zeggen ik hou echt nog wel van jou!Liefs Gonny

    BeantwoordenVerwijderen